Todorić nakon puštanja na slobodu: "Ovo danas je mala pobjeda"

Radiosarajevo.ba
Todorić nakon puštanja na slobodu: "Ovo danas je mala pobjeda"
Screenshot / YouTube
Nakon što se Ivica Todorić danas predao policiji u Londonu, sud mu je odredio kućni pritvor, oduzet mu je pasoš te je pušten na slobodu uz mjere opreza i kauciju od 100.000 funti.

Sljedeće ročište sud je Todoriću odredio tek za sljedeću godinu, konkretno za 10. april 2018. godine.

Za komentar na današnje događaje te na nastavak procesa protiv Ivice Todorića u Londonu, Index se obratio njegovoj odvjetnici u Hrvatskoj, Jadranki Sloković.

"Ovako, što se tiče današnje predaje, gospodin Todorić je još u desetom mjesecu preko odvjetničkog ureda u Londonu dao sve svoje podatke na Westminster Magistrates Court, a to je jedini sud koji se bavi izručenjima. Tamo je dao podatke o lokaciji i svemu, ali i punomoć odvjetniku, tako da ga se može kontaktirati u trenutku da dođe do Europskog naloga za hapšenje. On je tražio da ga se u tom slučaju kontaktira, da se javi sam. Niko nije morao utvrditi njegovu adresu nego se on sam javio kad je nalog došao uredno", rekla je Sloković o predaji Todorića.

"Ovo danas je mala pobjeda", uzbuđeno je izjavio Ivica Todorić nakon što ga je londonski sud pustio na slobodu. U društvu supruge Vesne, osnivač Agrokora bio je dobro raspoložen. Poručio je da ćemo ga svakako još čuti:

"Sad sam građanin Londona. Bilo je dugo, ozbiljno. Nisam imao na sudu priliku reći da sam žrtva političkog progona. Još ću ja vas iznenaditi, puno televizija me zove. U Hrvatskoj imamo još puno toga za napraviti. Znate li koliko smo za Mercator napravili? Dobili ste najbolji dućan u Europi, i perfektni biznis. Imaju odličnu kompaniju i u Srbiji. Dođite jedanput da porazgovaramo", kazao je Todorić, prenosi 24sata.hr.

Todorić je opovrgnuo medijske informacije da mora nositi sigurnosnu narukvicu, rekavši da mu je nisu dali te da on niti sat ne nosi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije