To je jeftin šou: "Ukrali su naš novac, a sada nam nude toalet-papir"

Tanjug
To je jeftin šou: "Ukrali su naš novac, a sada nam nude toalet-papir"
Kamioni koji prevoze humanitarnu pomoć u hrani, medicinskom materijalu i drugim humanitarnim potrepštinama i dalje čekaju dozvolu venecuelanskog predsjednika da uđu u tu zemlju iz Kolumbije.

Nicolas Maduro je danas odbio pomoć i naredio vojnicima da spriječe kamione da pređu most između Kolumbije i Venecuele, rekavši da humanitarna kriza ne postoji u Venecueli.

Predsjednik Venecuele je rekao da humanitarna pomoć koju sponzorira SAD, a koja se doprema do kolumbijskog pograničnog grada Kukute, "treba da se raspodijeli siromašnim kolumbijskim građanima tamo", prenosi Reuters.

Naveo je da neće dozvoliti da se pravi "jeftin šou" sa humanitarnom pomoći da bi se "opravdao državni prevrat".

"Ako želite da pomognete, oslobodite novac koji ste blokirali našoj zemlji. Ukrali su novac, a sada nam nude toalet-papir", rekao je Maduro na konferenciji za novinare, prenosi agencija.

Američki State Department, koji je obezbijedio pomoć, pozvao je venecuelanske sigurnosne snage da dozvole da potrepštine uđu u zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije