Tinejdžerka se ubila jer joj je konkurentica potpisala milionski ugovor

Radiosarajevo.ba
Tinejdžerka se ubila jer joj je konkurentica potpisala milionski ugovor
Foto: Instagram / Hannah i Danielle

Tragedija šesnaestogodišnje Hannah Stone uzdrmala je YouTube zajednicu u oktobru 2017, kada je ova tinejdžerka počinila samoubistvo.

Priča o Hannah sada je ponovo aktuelna, nakon što su njeni roditelji dali intervju britanskom časopisu Daily Mail.

Šesnaestogodišnja Hannah je putem platforme YouNow postigla veliki uspjeh, pratilo ju je 375 hiljada ljudi, imala je hiljade pratitelja na Instagramu, a uspješna muzička karijera joj se smiješila. U oktobru prošle godine oduzela si je život.

Njeni roditelji Leonard i Angela tvrde da je njihovu kćerku "u smrt odvela" vijest da je njena protivnica s društvenih mreža Danielle Bregoli potpisala multimilionskiugovor s izdavačkom kućom, ali i silovanje koje je od njih tajila do posljednjih sedmica svoga života.

 

Bregoli je poznatija kao Cash Me Ousside, po frazi koju je koristila tokom gostovanja u emisiji Dr. Phila koja ju je proslavila. Nakon te emisije počela je zarađivati na pojavljivanjima na raznim događanjima, a ubrzo je potpisala ugovor s Atlantic Recordsom

Nakon što je čula za njen uspjeh, Hannah je počela vjerovati da ona nikada neće uspjeti, posebno jer ih je obje zastupao Adam Kluger koji se potpuno posvetio Bregoli, a Hannu je zanemario, prenosi Index.hr.

 

"daddy glasses" @katlynsmith__

A post shared by hannah stone (@iamhannahstone) on

 

Prije smrti Hannah je roditeljima priznala da ju je na konvenciji o društvenim mrežama silovao potpuni stranac, no nije im željela otkriti mnogo detalja o tome.

"Ugovor koji je Bregoli potpisala slomio je Hannino srce, bio je to tren kad je shvatila da se njen san možda neće ostvariti. I dalje me boli, ne mogu vam opisati prazninu koju osjećam. I dalje se pokušavam pomiriti s njenom smrću", rekao je Hannin otac u intervjuu za Daily Mail.

Nakon što je Bregoli potpisala ugovor, Hannah je na Twitteru napisala: "Nikada neću moći opisati koliko mi je žao". Rijetki su tada znali o čemu govori. Iako je ona na Instagramu imala 81.000 pratitelja, pjesmu koju je napisala vidjelo je 72 hiljade ljudi, niko joj nije nudio ugovor.

"Sjećam se da je došla kući početkom oktobra, već tad nije više mogla funkcionirati. Pitala sam je šta nije u redu, a ona mi je počela pričati o silovanju i o tome da više neće nikad pjevati. Bila sam u šoku", otkrila je njena majka.

 

officially on do not disturb mode from now on #unbothered

A post shared by hannah stone (@iamhannahstone) on

 

Dok Hannini roditelji vjeruju da ju je najviše slomilo to što joj je Kluger okrenuo leđa, on ne vidi vezu između njih dvije. Rekao je da je njena smrt tragedija, no da on nije mogao spriječiti je.

"Pokušavao sam joj pomoći, govorio bih joj da treba vremena, da mora raditi na društvenim mrežama", rekao je za Daily Mail. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije