Tinejdžer ugušio nastavnicu, odala ga plava kanta za smeće

Radiosarajevo.ba
Tinejdžer ugušio nastavnicu, odala ga plava kanta za smeće
Youtube/Screenshot / Tinejdžer ugušio nastavnicu, odala ga plava kanta za smeće

Sjeverozapad Engleske prošle sedmice šokirala je vijest o beživotnom tijelu 47-godišnjakinje pronađenom na lokalnom groblju u Accringtonu.

Obdukcijom je utvrđeno da je žena ugušena, a policija je odmah zamolila javnost da im se javi svako ko misli da bi mogao imati bilo kakve informacije.

Odaziv je bio ogroman, a policija je ubrzo objavila i snimku osumnjičenika - mladića koji je vukao veliku plavu kantu za smeće. Naime, policija je utvrdila da se na groblju, nedaleko od tijela nesretne 47-godišnjakinje, nalazila kanta za smeće koja nije pripadala tamo.

Britanski mediji javljaju da je glavni osumnjičenik upravo uhapšen i ispitan. Njegov identitet nije poznat, a radi se o 16-godišnjaku, piše The Sun.

"Želio bih se javiti svima koji su nam se javili s informacijama. Iako smo uhapsili osumnjičenika, naša istraga traje i dalje te pozivam sve koji bi mogli imati nekakve informacije da nam se jave", rekao je Andy Cribbin, glavni istražitelj na slučaju.

"Apeliram na javnost da se ne spekulira i da budu obzirni s komentiranjem slučaja, posebno na društvenim mrežama jer to utječe na porodicu, ali i na istragu, objasnio je.

Lindsay Birbeck, inače asistentica u nastavi, posljednji je put viđena 12. augusta u selu Huncoat, gdje je i živjela. Snimka na kojoj osumnjičenik vuče kantu za smeće nastala je 17. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije