London / Tinejdžer nožem ubo ženu na ulici dok je gurala kolica s djetetom

12. 06. 2019. u 07:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Jedan tinejdžer star između 14 i 16 godina ubo je nožem 36-godišnju Christel Stainfield-Bruce, majku trogodišnjeg sina koji je u to vrijeme spavao u kolicima, jer mu nesretna žena nije željela dati svoj mobitel.

Kako javlja Independent, ženi je u petak popodne prišao dečko dok je sina gurala u kolicima uz cestu Caedmon u Islingtonu, predgrađu Londona. Prvo ju je molio za upute, a onda joj je naredio da mu preda svoj mobitel. Kada je odbila dati telefon, ubo ju je u bedro i pobjegao bez da je uzeo uređaj.

36-godišnjakinja je odmah potom džemperom omotala ranu i pozvala hitnu pomoć koja ju prevezla na liječenje u bolnicu. Trenutno se oporavlja kod kuće, a ljekari kažu da je imala sreće što je nož promašio veliku arteriju. Christel je rekla kako je još uvijek u šoku i da se sada boji napustiti dom.

"To je tako nepotrebno. Nije imao nikakve koristi, nije čak dobio ni moj telefon ili torbu ili bilo šta drugo, ali to mora da je simptom šireg problema. Kakvo je stanje zemlje kada mlada djeca ranjavaju ljude koje ne poznaju, ljude s kojima nemaju nikakvu historiju? Šta prolazi kroz glave tih ljudi?”, upitala se Christel koja nakon napada nije vrištala jer nije željela probuditi sina koji je spavao. Njen muž Quinn dodaje da mu je žena bila “luđački sretna” te da je mogla ostati paralizirana ili umrijeti, prenosi net.hr

Policija trenutno traži napadača koji je opisan kao crni dječak visok oko 160 cm, jake građe. U trenutku napada nosio je tamnu odjeću, uključujući jaknu i kapu, piše Independent.

NEMA KOMENTARA