Terapeut koji je tvrdio da može "izliječiti" homoseksualnost je - gay

Radiosarajevo.ba
Terapeut koji je tvrdio da može "izliječiti" homoseksualnost je - gay
Foto: Truth Wins Out / Gospodin doktor i terapeut

Norman Goldwasser, direktor centra Horizon Psychological Services iz Miamija i terapeut koji se reklamirao tvrdnjom kako "liječi homoseksualnost" zapravo je gay.

Terapeut, koji je izjavljivao kako je homoseksualnost zapravo nešto poput opsesivno-kompulsivnog poremećaja (...) i kako može to "izliječiti", pod nadimkom "vrućidlakav72" (hotnhairy72) tragao je za mlađim muškarcima na ljubavnim aplikacijama. 

Uz to što je objavljivao svoje gole fotke na aplikaciji, među interesima su mu bile eksplicitne seksualne aktivnosti, ali i oženjeni muškarci.

Otkrio ga je jedan od njegovih bivših "pacijenata", koji je informaciju proslijedio LGBTI organizaciji Truth Wins Out (Istina pobjeđuje) koja je napravila profil pod imenom Brandon i razotkrila slavnog "terapeuta". Dogovorili su s njim susret u jednom motelu, a kada se Goldwasser pojavio dočekao ga je osnivač te organizacije Wayne Besen. Goldwasser je prvo pokušao tvrditi da to nije bio on na aplikaciji, no onda je priznao i molio za milost, izjavio je Besen za američke mediji.

Goldwasser je potom izdao saopćenje za javnost u kojem je naveo: "Činjenica da je ova vijest dospjela u javnost je nevjerovatno bolna, ali je i pokretač koji će me natjerati da potražim pomoć. Toliko sam ljudi pomogao, ali je žalosno što nisam pomogao sebi. Ne opravdam svoje ponašanje i duboko se izvinjavam zbog bola koji sam uzrokovao ljudima."

Navedena LGBTI organizacija još jednom je upozorila na štetnost Goldwasserovih tvrdnji te su naglasili da je on počinio prevaru, lagao klijente i njihovo mentalno zdravlje izložio negativnom djelovanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije