Tapšao suradnice po stražnjici: Bivši američki predsjednik u centru seks skandala

Fena
Tapšao suradnice po stražnjici: Bivši američki predsjednik u centru seks skandala
Osam žena oglasilo se s tvrdnjama da ih je bivši američki predsjednik George H.W. Bush neprikladno dodirivao.

Posljednja u nizu, prevoditeljica koja je željela ostati anonimna, tvrdi da ju je stariji Bush neprikladno dodirivao 2004. godine, izvještava BBC.

Navodni incident se dogodio na sastanku bivšeg predsjednika i španskog ministra odbrane Josea Bono Martineza. Ova prevoditeljica ranije nije javno govorila o tom incidentu.

"To se dogodilo 2004. godine. Španske trupe su se bile iznenada povukle iz Iraka i ja sam radila kao prevoditeljica u Španiji", kazala je ova žena za BBC.

Nakon sastanka bilo je vrijeme za fotografiranje.

"Kada je došlo vrijeme za fotografiranje, Bush je insistirao da i ja budem na fotografiji. Sjećam se da sam mislila kako je to čudno. Mi prevodioci obično ne budemo u kadru. Zgrabio me je za stražnjicu. Prvo sam mislila da je bilo slučajno, ali onda je to on opet učinio", rekla je.

Njena priča je slična drugim optužbama iznesenim protiv Georgea H.W. Busha.

Još jedna žena, Roslyn Corrigan, za Time je izjavila da ju je Bush neprikladno dodirivao 2003. godine, kada je ona imala 16 godina.

Bushov glasnogovornik, Jim McGrath, u oktobru je priznao da je Bush "znao ponekad potapšati žene po stražnjici, ali bez loše namjere".

McGrath je djelomično to pripisivao i Bushovom korištenju kolica, kazavši da "njegove ruke padnu na donji dio struka osoba s kojima se fotografira".

Međutim, Bush je kolica počeo koristiti tek 2012. godine, te ove dvije žene tvrde da je on stajao u situacijama kada su se navodni incidenti desili.

"Bila sam više ljuta nego uznemirena, ali u tim okolnostima nisam mogla ništa reći. Sjećam se da sam tad razmišljala da on to radi zato što zna da ne smijem ništa reći. Kako sam mogla napraviti scenu dok je ministar tu, dok je atmosfera ionako napeta nakon što je socijalistička vlada povukla trupe", rekla je prevoditeljica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije