Svjetski špijuni u lovu na dokumente Angele Merkel

Radiosarajevo.ba
Svjetski špijuni u lovu na dokumente Angele Merkel
PrtScr / Angela Merkel

Globalne obavještajne agencije utrkuju se ko će prije doći do medicinskih i zdravstvenih kartona njemačke kancelarke Angele Merkel, kako bi otkrili šta se to događa s njenim zdravljem.

Merkel (64) i dalje tvrdi da je dobro, da nema nikakvih problema, iako su proteklih dana u javnost dospjela dva snimka na kojima se kancelarka vidno trese. Njeni saradnici tvrde da se prvi put tresla zbog dehidracije, a drugi put se 'napad' pojavio zbog psiholoških razloga, kao "sjećanje na prvi"(???).

No, Bild javlja da ta priča ne prije vode u krugovima svjetske diplomacije, pa se špijuni diljem svijeta utrkuju ko će prije ukrasti zdravstveni karton gospođe Merkel. 

Merkel je, na pitanje novinara, da li je posjetila ljekara, odgovorila sa "nemam šta prijaviti", a kad su reporteri insistirali na ovom pitanju, ponavljala je "dobro sam, dobro sam".

Iz njenog ureda saopćeno je isto: "Kancelarka je dobro i nije otkazala nikakve susrete".

S druge strane, kritičari tvrde da se na nedavnom samitu G20 u Japanu, što je neuobičajeno za nju, držala "po strani" te da se nije konfrontirala ni s Rusijom ni sa SAD-om. 

Inače, prvi snimak drhtavice zabilježen je tokom njenog sastanka s predsjednikom Ukrajine Volodymyrom Zelenskiyem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije