Svjetski centar seks turizma odlazi u historiju

Radiosarajevo.ba
Svjetski centar seks turizma odlazi u historiju
Tajlandska industrija seksa našla se pod velikim upitnikom nakon što je prva ministrica turizma u toj zemlji rekla da će zatvoriti velik broj bordela i striptiz barova.

Kako piše Jutarnji list, ministrica Kobkarn Wattanavrangkul želi da budući turisti dolaze na Tajland zbog prirodnih ljepota i plaža, a ne zbog crvenih četvrti i transvestita.

Tajland je uglavnom budistička zemlja koja njeguje tradicionalne vrijednosti, no istovremeno je dom jedne od najpoznatijih industrija seksa na svijetu. Svake godine horde turista posjećuju poznate crvene četvrti, barove i salone za masažu u Bangkoku i drugim poznatim destinacijama.

Ipak, ministrica želi umanjiti ulogu seksa u privlačenju turista: "Turisti ne dolaze k nama isključivo zbog seksa, dolaze zbog naše prekrasne kulture i povijesti. Želimo da Tajland nudi kvalitetan turizam, a industriju seksa želimo iskorijeniti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije