Sve zbog zgodne Bosanke: Njemačka policija uputila upozorenje građanima

J. M.
Sve zbog zgodne Bosanke: Njemačka policija uputila upozorenje građanima

U ponedjeljak, 24. juna, oko 12.30 sati začulo se zvono na ulaznim vratima stana u Ulici Friedrich-Ebert u Dormagenu, na zapadu Njemačke.

Kada su vlasnici stana, stariji bračni par, otvorili vrata ugledali su nepoznatu ženu koja je bez pitanja ušla i sjela na klupu pored garderobe.

Suznim glasom požalila se na svoj težak život i izazvala saosjećanje starijeg bračnog para. Vlasnici stana su joj dali "nekoliko eura" i nakon 15 minuta je ispratili.

Nakon što je žena napustila zgradu, stariji par je primijetio da im nedostaje torbica s novčanikom...

Prema opisu oštećenih osoba, krađu je izvela "zgodna žena u haljini", starosti oko 25 godina, visine 170 centimetara, smeđe kose do ramena i kože opaljene suncem. Tokom razgovora sa žrtvom pljačke, osumnjičena je rekla da dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Policija je pokrenula istragu i traži svjedoke koji mogu pružiti informacije o osumnjičenoj ženi, a u saopćenju Policijskee uprave Rhein-Kreises Neuss upućeno upozorenje građanima da provjere koga puštaju u stan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije