"Sve ću vas pobiti": Prijetnja pijanog Bosanca izazvala paniku u komšiluku

J. M.
"Sve ću vas pobiti": Prijetnja pijanog Bosanca izazvala paniku u komšiluku

Prema riječima portparola policije Haralda Sörösa,  alkohol i svađa sa susjedom izazvali su veliku akciju bečke policije u okrugu Penzing u ponedjeljak navečer. 

U glavnoj ulozi našao se 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je pokucao je vrata susjeda u stanu iznad njegovog u Ulici  Meisel u  bečkom Penzingu.

"Sve ću vas pobiti, imam pištolj", urlao je Bosanac ispred vrata susjedovog stana oko 21.45 sati, izvještava Kleine Zeitung.

Potencijalne žrtve uhvatila je panika, a najpribraniji je bio 24-godišnji nećak vlasnika stana koji je obavijestio policiju. Na mjesto incidenta upućene su jake policijske snage, uključujući tri patrolna automobila iz policijske jedinice Rudolfsheim-Fünfhaus te pet vozila specijalne bečke policije WEGA. 

Osumnjičeni Bosanac je mirno otvorio vrata policajcima i bez otpora se predao. Priznao je da je prijetio susjedima, ali je tvrdio da nije bio ozbiljan jer uopće nije imao pištolj.

Pokazalo se da je državljanin BiH uzimao lijekove i alkohol, pa mu je u trenutku hapšenja izmjereno 0,7 promila alkohola u krvi. Kazneno je prijavljen zbog opasnih prijetnji. Sukob susjeda traje već neko vrijeme a izbio je zbog vode koja je curila iz stana na gornjem spratu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije