Suradnik desničara Wildersa: Prešao na islam dok je pisao knjigu protiv islama

Anadolija
Suradnik desničara Wildersa: Prešao na islam dok je pisao knjigu protiv islama
Foto: Volkskrant / Joram van Klaveren
Joram van Klaveren, bivši član holandske desničarske Partije za slobodu (PVV) i bliski saradnik poznatog holandskog islamofoba Geerta Wildersa, nakon više godina aktivne borbe protiv islama i muslimana prešao je na islam.

Ovaj 39-godišnji bivši holandski političar danas je javno priznao da je prihvatio islam. Van Klaveren je odlučio postati musliman u vrijeme dok je pisao knjigu protiv islama.

Prema pisanju holandskih medija, van Klaveren je u oktobru prošle godine izgovorio kelime-i šehadet i tako očitovao pripadnost islamu.

Bivši član holandske desničarske partije je promijenio svoje mišljenje o islamu i muslimanima dok je provodio istraživanje za knjigu koju je pisao upravo protiv muslimana i islama.

Van Klaveren je, nakon što je postao musliman, na kraju napisao knjigu kojom opovrgava antiislamske ideje koje imaju nemuslimani. On je bio zastupnik u holandskom parlamentu od 2010. do 2017. godine.

Na općim izborima 2017. godine bio je kandidat ispred partije koju je sam osnovao, ali nije dobio dovoljan broj glasova te se ubrzo oprostio od politike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije