Sukobi u Kijevu: Policija pristalice Sakashvilija rastjeruje suzavcem

Radiosarajevo.ba
Sukobi u Kijevu: Policija pristalice Sakashvilija rastjeruje suzavcem
Pristalice Mihaila Sakashvilija , lidera ukrajinskog opoziconog Pokreta novih snaga, razbile su vrata policijskog vozila u kom je on bio i oslobodile ga.

Oko 200 njegovih pristalica blokiralo je ulice i podiglo barikade usred Kijeva, a policija pokušava da ih rastjera suzavcem i vodenim topovima. 

Nekoliko demonstranata je povrijeđeno u okršaju sa snagama bsigurnosti, javljaju lokalni meidji. Jedna žena je uhapšena jer je razbila šoferšabnu policijskog kombija, javlja RIA Novosti.

policija_kiew_suzavac_2.jpg - undefined

Demonstranti podižu barikade od automobilskih guma. Usred ovog sukoba sa policijom, Sakasvili je viknuo da ide u skupštinu da obori Porošenka i "njegovu bandu". On je pozvao demonstrante da zauzmu čuveni Trg nezavisnosti u Kijevu, pozat po tome što je na njemu 2014. započela krvava majdanska pobuna, koja je rezultirala ratom na istoku Ukrajine i samootcjepljenjem Donjecke i Luganske oblasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije