Sukob zbog glasne muzike: Bosanac napao Srbijanca teleskopskom cijevi usisivača

J. M.
Sukob zbog glasne muzike: Bosanac napao Srbijanca teleskopskom cijevi usisivača

U poslijepodnevnim satima 17. septembra u austrijskom Elisabeth-Vorstadtu došlo je do fizičkog obračuna dvojice muškaraca, izvijestila je policija Salzburga.

Tuči je prethodio verbalni spor dvojice komšija iz jedne višespreatne zgrade. Povod za sukob bila je glasna muzika koja dopirala iz stana 35-godišnjeg državljanina Srbije. To je iznerviralo njegovog komšiju, 49-godišnjeg državljanina BiH, koji je došao pred stan i nogom udario u vrata.

Bosanac je zaprijetio Srbijancu da će ga ubiti i onda ga udario teleskopskom cijevi usisavača koja je ležala na podu. Srbijanac je zadobio povrede u napadu, ali je uspio uzvratiti. Odgurnuo je komšiju koji je pao i također zadobio povrede.

Po dolasku policijske patrole, državljanin Srbije se ponašao vrlo agresivno prema zvaničnicima nakon čega je uhapšen i po nalogu tužilaštva Salzburg prebačen u zatvor. Uhapšen je i Bosanac jer se ispostavilo da je u Austriji boravio ilegalno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije