Sud zabranio mladiću da pet godina kontaktira roditelje: Stalno im tražio novac

Radiosarajevo.ba
Sud zabranio mladiću da pet godina kontaktira roditelje: Stalno im tražio novac
Facebook / Matthew Kerley
Matthew Kerley, 24-godišnjak iz Velike Britanije, dobio je sudsku zabranu da kontaktira roditelje. Mladić roditelje ne smije kontaktirati pet godina, a roditelji su pomoć zatražili od vlasti jer im je sin "stalno tražio novac".

Kako pišu britanski mediji, mladić je optužen za uznemiravanje, a već prethodno je osuđen na uslovnu kaznu jer je roditelje zvao najmanje 30 puta dnevno i tražio im novac, što je roditeljima uzrokovalo veliki stres i probleme pa su unajmili advokata i obratili se sudu.

Kako se nije pridržavao sudske naredbe iz 2017, sud ga je sada ponovo osudio.

Roditelji, Paul (60) i Coreen (51), prijavili su kako stalno zove i traži novac, te laže: "Tražio je roditeljima novac, kazavši kako mora na razgovor za posao, ali mu se slomio brijač", glasio je jedan od poziva.

Ne samo da je lagao, već je roditelje i vrijeđao, a znao je nazvati i usred noći.

Njegova advokatica Julie Macey kazala je kako je njegova socijalna pomoć stizala na račun roditelja, pa je zato zvao, a rekla je i kako je vrijeme koje proveo u pritvoru - zbog optužbi - pozitivno utjecalo na njega, te je obećala da će se mladić "promijeniti".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije