Studenti ukrali tanker s gorivom i autobuse pa oteli policajce

AA
Studenti ukrali tanker s gorivom i autobuse pa oteli policajce
FOTO: EPA / Ilustracija
Grupa radikalnih studenata u Meksiku nakon što je u srijedu ukrala tanker s gorivom i dva autobusa, otela je četiri policajca.

Glasnogovornik snaga sigurnosti savezne države Guerrero Roberto Alvarez izjavio je kako su studenti tanker u kojem se nalazilo oko 30.000 litara benzina prevezli do kampusa univerziteta, te da su pored toga ukrali dva autobusa.

Policija je, blokiravši im put, pozvala studente da napuste autobuse. Alvarez je izjavio kako se pretpostavlja da su studenti pokušali autobusima proći preko policijskog kontrolnog punkta.

Dodao je kako su studenti ukrali i nekoliko dostavnih vozila koja su prevozila hranu. Policija je privela deset osoba.

Ostali učenici koji su tražili oslobađanje studenata privedenih zbog krađe otišli su do mjesta Tixla i oteli četiri policajca te ukrali patrolno vozilo.

Alvarez je kazao kako je dogovoreno oslobađanje studenata u zamjenu za otete policajce.

”U toku su pregovori o vraćanju tankera s gorivom i drugih vozila“, rekao je Alvarez.

Pomenuti studenti godinama imaju slične aktivnosti, a pretpostaljva se da su ukradenim tankerom za gorivo pokušali obezbijediti gorivo za putničke autobuse koje su prevezli do kampusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije