Kuća užasa: Otac punih 9 godina držao šestero djece u zaključanom podrumu

J. M.
Kuća užasa: Otac punih 9 godina držao šestero djece u zaključanom podrumu
Foto: AD / Farma užasa u Ruinerwoldu

Duga kosa, prljava brada i zbunjeni pogled… Tako je izgledao 25-godišnji mladić koji je u ponedjeljak ušao u gostionicu u nizozemskom selu Ruinerwold. 

Pobjegao je s obližnjeg imanja, gdje je u podrumu živio s ocem i pet mlađih braće i sestara, potpuno izoliran od vanjskog svijeta devet godina, ispričao je zaprepaštenim gostima.

Policija u provinciji Drenthe odjurila je na imanje i otkrila užas: Stepenište ispod ormara u dnevnoj sobi odvelo ih je zaključanu prostoriju u kojoj su zatekli članove porodice koje je opisao najstariji sin. Najmlađe dijete ima 16 godina, od majke nema traga.

Slučaj je šokirao Nizozemsku. "Svi su scenariji mogući", objavila je policija u utorak putem Twittera. 

Nizozemski mediji prenijeli su da su otac i djeca u podrumu čekali "smak svijeta". Djeca nisu znala da u svijetu postoje i drugi ljudi.

Komšija je listu "AD" rekao da je u vrtu kuće vidio samo jednog čovjeka koji je držao koze i guske, te sadio povrće.

"Noge mi se tresu. Čovjek je bio tamo svaki dan. Nisam imao pojma o djeci. Potpuno sam iznenađen", rekao je komšija koji je živio na svega 200 metara udaljenosti.

Policija je uhapsila 58-godišnjeg muškarca, ali nije jasno da li je on monstruozni otac. Također, policija nije željela davati nikakve podatke o tačnim okolnostima slučaja i zdravstvenom stanju djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije