Šta se dogodilo Maxu Spiersu: Nova istraga misteriozne smrti teoretičara zavjere

Radiosarajevo.ba
Šta se dogodilo Maxu Spiersu: Nova istraga misteriozne smrti teoretičara zavjere
SWNS / Max Spiers

Max Spiers bio je jedan od najistaknutijih članova online zajednice koja vjeruje u brojne teorije zavjere, a Spiers je u ovom krugu bio veliki "ekspert" za vanzemaljce.

Spiers je pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo u julu prije dvije godine, nakon što je povratio dva litra crne tekućine. Imao je 39 godina.

Istraga i dalje traje, a dva velika dokaza o kojima se priča i koji će biti analizirani na tek zakazanom ročištu jesu laptop i mobitel, s kojih su svi podaci izbrisani nakon što su ih vlasti vratili obitelji.

Spiers je preminuo nakon što je otišao na konvenciju u Poljsku, a, prije nego što je umro, majci je poslao SMS sljedećeg sadržaja: "Tvoj dječak je u nevolji. Ako mi se nešto desi, nemoj prestati istraživati."

Prvo ročište održano je u decembru 2016, kada je javnost doznala jezive detalje njegove smrti, a potom je nastavak odgođen do prošle godine. Sljedeće ročište zakazano je za početak januara 2019...

Poljski zvaničnici istakli su kako je njegova smrt nastupila "prirodnim putem", no zbog njegove poruke majci, britanske vlasti otvorile su istragu. 

Također, velika misterija je zašto su sa mobitela i laptopa izbrisani svi podaci, a nejasni su i nelogični detalji oko pružene medicinske pomoći nakon što je Spiersu pozlilo. Nakon što je njegovo tijelo vraćeno u Veliku Britaniju, britanski stručnjaci nisu mogli otkriti šta je bio uzrok smrti. 

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije