Srušio se vijadukt visok sto metara u Genovi, desetine poginulih

Radiosarajevo.ba
Srušio se vijadukt visok sto metara u Genovi, desetine poginulih
Foto: EPA-EFE / Srušio se vijadukt u Genovi

Vijadukt Morandi koji je u sklopu autoputa A10 i koji je visok 100 metara srušio se u Italiji, a izvještaji kažu kako su na dijelu mosta koji je propao u tom trenutku bili i automobili, te da vjerovatno ima poginulih i povrijeđenih lica, prenose mediji širom svijeta.

U najvećoj talijanskoj luci Genovi došlo je do tragedije, a na fotografijama koje su napravljene na licu mjesta vide se gomile ruševine, a na jednoj fotografiji se vidi i kamion na samoj ivici provalije.

Most je sagrađen 60-ih godina prošlog stoljeća, a rimska La Repubblica izvještava kako je ovaj dio grada "gusto naseljen".

"Obje kolovozne trake pale su na tlo s visine od stotinu metara. Prema izvještajima spasilaca ima više od deset smrtnih slučajeva. Spasioci su pronašli već neka tijela u ruševinama", prenosi Il Messaggero.

"Jako smo pogođeni i uznemireni s onim što se dogodilo u Genovi. To je velika tragedija. Na vezi smo s Autocestama i idemo na mjesto događaja", napisao je Ministar infrastrukture i transporta Danilo Toninelli na Twitter profilu.

Lokalni mediji javljaju kako je moguće da ima i stotinu mrtvih, ali još uvijek nikakve potvrde nema.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije