Velika tragedija: Srušio se helikopter u kojem se nalazio vlasnik Leicestera

Radiosarajevo.ba
Velika tragedija: Srušio se helikopter u kojem se nalazio vlasnik Leicestera
Foto: Twitter / Srušio se helikopter vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabhe
Nakon utakmice Premier lige između Leicestera i West Hama srušio se helikopter vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabhe.

Helikopter se nakon polijetanja srušio nedaleko od stadiona King Power i zapalio.

Iako isprva nije bilo poznato je li vlasnik Leicestera bio u helikopteru i ima li povrijeđenih, kasnije je stigla službena potvrda kluba kako se u helikopteru koji se srušio i zapalio ispred King Power stadiona nalazio 60-godišnji milijarder s Tajlanda te pilot. 

"Vichai Srivaddhanaprabha ušao je u helikopter koji ga je trebao odvesti u London. Kvar prilikom uzlijetanja uzrokovao je požar i helikopter se srušio na parkiralište", objavio je novinar Ben Jacobs.

Još nema potvrde koliko je ljudi bilo u helikopteru, ali prema neslužbenim informacijama to su bili Vichai Srivaddhanaprabha i pilot. 

Sky Sports piše kako sin vlasnika Leicestera Aiyawatt 'Top' Srivaddanaprabha, koji je potpredsjednik kluba, te sportski direktor kluba John Rudkin nisu bili u helikopteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije