Srušio se avion: Sedmero mrtvih, među njima troje djece

Radiosarajevo.ba
Srušio se avion: Sedmero mrtvih, među njima troje djece
FOTO: Screenshot / Avionska nesreća u Kanadi

Petero Amerikanaca i dvoje Kanađana poginulo je u padu manjeg aviona sa šest sjedala u središtu Kanade, saopćio je Državni ured za sigurnost prometa (BST) koji je poslao istražitelje na mjesto nesreće, piše Index.hr.

Jednomotorac tipa Piper PA-32, koji je s pilotom i sa šest putnika poletio s manjeg aerodroma u predgrađu Toronta, srušio se oko 17 sati (23 sata po srednjoevropskom vremenu) u srijedu navečer na šumovitom području, nekoliko kilometara od zračne luke u Kingstonu, u Ontariju, u središtu zemlje, objavile su vlasti.

"U avionu je bilo pet Amerikanaca i dva Kanađanina", rekla je na pres konferenciji u četvrtak navečer Nora Vallee, portparolka BST-ja, ne navodeći druge pojedinosti.

Avion je bio registriran u Sjedinjenim Državama i čini se da je riječ o privatnom letu, dodaje BST.

Kanadski mediji pišu da je pilot bio iz Teksasa, u SAD-u, i da su s njim bili njegova supruga i troje djece od 3, 11 i 15 godina te dvoje Kanađana.

"Naši istražitelji su na mjestu nesreće gdje prikupljaju informacije", rekao je za AFP Alexandre Fournier, portparol BST-ja, dodajući da je prerano da bi se utvrdili uzroci nesreće.

Nakon razgovora sa svjedocima i kontrolorima letenja te proučavanja vremenskih uvjeta i radarskih podataka sastavit će se konačan izvještaj, što može potrajati nekoliko mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije