Šri Lanka: Uveden policijski sat, blokirane društvene mreže

Srna
Šri Lanka: Uveden policijski sat, blokirane društvene mreže
Foto: EPA-EFA / Šri Lanka

Vlasti Šri Lanke uvele su policijski sat u zemlji nakon višestrukih bombaških napada na crkve i hotele u kojima je poginulo 185 ljudi, dok je oko 500 ranjeno.

Vlada je, takođe, blokirala pristup društvenim mrežama i messenger aplikacijama u cijeloj zemlji.

U međuvremenu je policija u Šri Lanki saopštila da je registrovana i osma eksplozija, ali o tome za sada nema više informacija.

Britanski premijerka Theresa May osudila je nasilje i napade na crkve i hotele u Šri Lanki i uputila "izraze saučešća svima koji su pogođeni u ovom tragičnom trenutku".

"Moramo da se ujedinimo i borimo da niko nikada više ne mora da praktikuje vjeru u strahu", napisala je ona na Twitteru.

Osudama se pridružio i predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. On je napisao na Twitteru da je užasnut i tužan zbog bombaških napada u Šri Lanki koji su odnijeli toliko života.

"Upućujem moje iskreno saučešće porodicama žrtava koji su se mirno okupili da proslave Uskrs i onima koji su došli u posjetu ovoj divnoj zemlji. Spremni smo da pružimo podršku", napisao je Juncker.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije