Srbijanski ljekari počeli pregledati Mladića: U ćeliju unijeli samo papir i olovku

Radiosarajevo.ba
Srbijanski ljekari počeli pregledati Mladića: U ćeliju unijeli samo papir i olovku
Fena / Arhiv

Srpski ljekari počeli su danas pregled Ratka Mladića u pritvoru u Hagu, gdje im je dozvoljeno da unesu samo olovku i papir, rekao je Srni Darko Mladić, sin generala Mladića.

“Danas su otišli kardiolog Velibor Ilić iz Instituta `Dedinje` i neuropsihijatar Gorica Đokić, koji obavljaju preglede. Oni će s njim biti danas i sutra, a očekujem da ćemo imati izveštaj do petka”, rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su iz ćelije generala Mladića nestali neki od nalaza, koji sada “ne mogu da se lociraju” i istakao da je to predstavljalo problem za ljekare, jer su im bili potrebni da bi se bolje pripremili za pregled.

“Nisu im dozvolili da unesu ništa sem papira i olovke. Čak ni stetoskop i aparat za pritisak, koji je kardiolog hteo da unese. Oni će imati ovakve preglede bez aparata. Ne znam šta će im staviti na raspolaganje, ali s obzirom na to da su mesecima vršili opstrukciju njihovog dolaska ne očekujem da će baš mnogo da se potrude”, rekao je Darko Mladić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije