Sramotna greška Pentagona: Retvitali zahtjev za Trumpov otkaz

Fena
Sramotna greška Pentagona: Retvitali zahtjev za Trumpov otkaz
Američko ministarstvo odbrane u četvrtak je greškom 'retvitovalo' objavu na Twitteru u kojoj se traži ostavka Donalda Trumpa.

Originalna objava na Twitteru, u kojoj se također traže ostavke još dva američka političara zbog optužbi za seksualno uznemiravanje, retvitovana je s profila @ProudResister, koji pripada aktivisti koji se protivi Trumpu, izvještava BBC.

U objavi piše: "Rješenje je jednostavno. Roy Moore: Odustani od utrke. Al Franken: Povuci se iz kongresa. Donald Trump: Podnesi ostavku na mjesto predsjednika. GOP (Republikanska stranka): Prestanite koristiti seksualno zlostavljanje u stranačke svrhe. To je krivično djelo kao i vaše licemjerstvo."

twitter-pentagon-trump.jpg - undefined

 

S glavnog Twitter računa Pentagona ova poruka je prenesena publici od 5,2 miliona korisnika koji prate objave Pentagon na Twitteru, nakon čega je brzo obrisana.

Međutim, ova sramotna greška nije prošla neprimijećeno. Fotografija ove objave je i sama objavljena i dijeljena na ovoj društvenoj mreži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije