Španija u suzama: Spasioci u bunaru pronašli tijelo 2-godišnjeg dječaka Juliena

Radiosarajevo.ba
Španija u suzama: Spasioci u bunaru pronašli tijelo 2-godišnjeg dječaka Juliena
Foto: rtbf.be / Roditelji malog Juliena
Spasioci u Španiji su nakon velike potrage za dječakom koji je pao u bunar pronašli njegovo tijelo, objavile su vlasti, a prenosi BBC.

Dječak Julien Rosello je pao u uski bunar dubok oko 100 metara 13. januara blizu grada Malage, a njegovo tijelo je pronađeno rano jutros, izvještava index.hr.

"U 1.25 ekipa spasioca dosegla je dio bunara u kojem su pronašli beživotno tijelo mališana", rekao je Alfonso Rodriguez Gomez de Celis, vladin predstavnik u regiji Andaluzija. 

Nakon što je Julien 13. siječnja pao u usku bušotinu dubine 110 metara, spasioci su, kako bi došli do dječaka za kojeg nisu bili sigurni je li preživio, spasioci su iskopali dva tunela i koristili eksploziv.

Jučer navečer su kopali zadnji dio tunela kako bi došli do dvogodišnjeg dječaka

Jorge Martin, glasnogovornik Civilne garde, rekao je kako je četvrta kontrolirana eksplozija potrebna kako bi iskopali posljednjih 50 centimetara koji ih dijele od dječaka.

Podsjetimo se, Julen je 13. januara upao u 110 metara duboku bušotinu kada je šetao s roditeljima na otvorenom prostoru pored jedne farme u mjestu pokraj Malage. Upao je kroz otvor širok između 25 i 30 centimetara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije