Snowden otkriva šta je pročitao u tajnim dosijeima o vanzemaljcima

Radiosarajevo.ba
Snowden otkriva šta je pročitao u tajnim dosijeima o vanzemaljcima
PrtScr / Edward Snowden

Na znanje i ravnanje svim obožavateljima i ovisnicima o teorijama zavjera iz priča o vanzemaljcima iz "Area 51", o chemtrailsima, o pokušajima dokazivanja da su i klimatske promjene globalna urota, uskoro će imati na raspolaganju štivo za prste polizati. Odnosno, možda.

Edward Snowden otvoreno je progovorio o tome da li vlasti i tajne, ma najtajnije od najtajnijih obavještajnih službi SAD-a imaju podatke o vanzemaljcima, jesu li nas vanzemaljci kontaktirali i sve slično tome. U svibnju 2013. Snowden je u dobi od samo 29 godina morao bježati u Hong Kong, a odatle dalje diljem svijeta, kako ga se ne bi domogli CIA i NSA za koje je godinama radio kao stručnjak za kompjutore.

Otkrio je masovne razmjere prisluškivanja mobitela, telefona, uopće telekomunikacija, do te mjere da se otkrilo da su se prisluškivali mobiteli, primjerice, Angele Merkel i još "najmanje 34 drugih šefova država", da je NSA u mjesec dana u zemlji prosječne veličine znala presresti desetke milijuna telefonskih poziva, piše Express.hr.

Razotkrio je program PRISM, o tome su pisali Spiegel, Le Monde, Guardian..., da bi počelo curiti da slične programe, iako ne tako razvijene, imaju i druge supersile. Snowdena vlasti iz Washingtona danas traže zbog optužbi za špijunažu. Čovjek koji je godinama imao pristup najtajnijim podacima CIA i NSA onako kako vi imate pristup internetu preko tražilica poput Googlea, pa još malo bolje od toga, sada je objavio memoare "Permanent Record".

A u knjizi se dotiče i onoga što je doznao o vanzemaljcima chemtrailsima i klimatskim promjenama. "Koliko ja znam, vanzemaljci nikada nisu kontaktirali zemljane ili barem nisu kontaktirali tajne službe SAD-a", napisao je u knjizi. Najpoznatiji, najveći zviždač koji je ikada živio na Zemlji, povodom knjige je gostovao u emisiji "The Joe Rogan Experience", gdje je otvoreno govorio o svemu.

Što se tiče zaljubljenika u teorije zavjera, Edward Snowden slomio im je srce. "Ne postoje dokazi", kazao je. "Znam, Joe, znam da bi ti jako želio da vanzemaljci postoje. Znam da bi i Neil de Grasse Tyson žarko želio da ih ima. Zapravo ih vjerojatno i ima, zar ne? Ali ideja da ih netko na Zemlji skriva, evo ja sam imao suludo otvoreni pristup mreži NSA, CIA, vojske, svim tim organizacijama. I nisam mogao naći ništa", kazao je.

Više o ovoj temi čitajte ovdje.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije