Snimak iz ozloglašene kuće milijardera pedofila ukazuje na njegovu izopačenu prirodu

Radiosarajevo.ba
Snimak iz ozloglašene kuće milijardera pedofila ukazuje na njegovu izopačenu prirodu
Foto: Printscreen / Jeffrey Epstein

Nakon što je 16 žena danas pred sudom u New Yorku svjedočilo o silovanjima i zlostavljanjima od Jeffreyja Epsteina, medijima je ponovo počeo da kruži snimak racije na njegovo luksuzno imanje u Palm Beachu, gdje su se pojedini od tih zločina dogodili.

Policija Palm Beacha 2005. godine upala je u 16,4 miliona dolara vrijednu vilu milijardera gdje su, kako se vjeruje on i njegovi bogati i utjecajni prijatelji seksualno iskorišćavali maloljetne djevojke.

Na početku video snimka, koji je trajao skoro sat vremena, policija ulazi u kuću sa oružjem dok detektiv čita nalog za pretragu. Potraga počinje u garaži u kojoj su bile smještene dvije crne limuzine, kabriolet i motocikl.

Potom se službenici kreću ka kuhinji i dnevnom boravku, gdje je gotovo svaki zid pokriven fotografijama koje podsjećaju na tipične uspomene porodičnog odmora ili fotografije na kojima se vidi kako se Epstein rukuje sa svjetskim liderima, uključujući Fidela Castra i papu Jovana Pavla II.

jeffrey_epstein_kuca_slike1.jpg - undefined

Foto: Daily Mail: Slike beba i djece u kući

U privatnijim dijelovima imanja sa devet spavaćih soba, fotografije na zidovima sasvim su drugačije i jasno ukazuju na izopačenu prirodu milijardera. Na njima se vide mlade devojke, nerijetko i maloletne, uglavnom u bikiniju ili čak u potpunosti gole.

Na jednoj od fotografija nalazi se djevojčica u haljini sa otvorenim leđima, za koju bi se moglo reći da ima tek oko šest godina, navodi Daily Mail. Na drugoj, tamnokosa djevojka koja izgleda kao da ima 15 godina pozira u crnom bikiniju. Ispod te fotografije postavljena je fotografija potpuno gole djevojke koja leži na plaži.

jeffrey_epstein_kuca_igracke1.jpg - undefined

Foto: Daily Mail: Igračke u Epsteinovoj kući

Na nekoliko fotografija se nalazi i tadašnja Epsteinoca djevojka Ghislaine Maxwell, uključujući i onu gdje gola leži na plaži. Nakon raskida, Ghislaine Maxwell je ostala bliska sa Epsteinom, vrbujući djevojke, uglavnom maloljetne, za svog bivšeg dečka i njegove utjecajne prijatelje.

Pretres imanja, smještenog samo kilometar i po od Trumpovog kluba Mar-a-Lago, dogodio se 20. oktobra 2005. godine, pred kraj 11-mjesečne istrage koja je pokrenuta nakon prijava da je milijarder angažovao maloljetne djevojke da ga masiraju, dok su pritom u donjem vešu ili potpuno gole.

jeffrey_epstein_kuca1.jpg - undefined

Foto: Daily Mail: Kuća Jeffreya Epsteina

Milijarder je na kraju priznao krivicu, a potom se nagodio sa tužilaštvom. Prema toj nagodbi, Epstein je odslužio samo 13 meseci robije u okružnom zatvoru i registrovan je kao seksulani prestupnik. Postupak protiv Epsteina ponovo je pokrenut 2018. godine, s tim da je ovog puta istraga proširena i podignuta na federalni nivo. Epstein se objesio u ćeliji u New Yorku 10. avgusta ove godine čekajući početak suđenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije