Slučaj koji je zgrozio Australiju: Otac monstrum dobio 41 godinu zatvora

Radiosarajevo.ba
Slučaj koji je zgrozio Australiju: Otac monstrum dobio 41 godinu zatvora
Daily Mail / Dillon i ubijeni Bradyn
Graham Stuart Dillon, Australac iz Canberre, dobio je 41 godinu zatvora zbog brutalnog, dugog mučenja i ubistva svog devetogodišnjeg sina.

Dillon se prošle godine izjasnio krivim za ubistvo svog sina Bradyna 2016. godine, a sud ga je osudio na 36 godina zbog ubistva i pet godina zbog mučenja i torture koju je dijete prolazilo.

Bradyn je preminuo od povreda mozga nakon što ga je otac kontinuirano udarao u glavu, u napadima koji su trajali više mjeseci. Otac je na sinu gasio cigarete, udarao ga i bacao preko sobe, što je bio zastrašujući slučaj koji je zgrozio Australiju, ali i ostatak svijeta.

Otac je, po vlastitom priznanju, dijete mučio jer je bio zločest, lagao je i jeo slatkiše bez dozvole...

Smrtonosni udarac, Dillon je zadao Bradynu 15. februara 2016, kada ga je udarao sve dok dijete nije ostalo bez svijesti. Potom nije opzvao hitnu službu, već je "guglao" kako pomoći nekom ko je onesviješten od udarca. Zatim je kupovao na internetu, te posjetio pornografsku web stranicu.

Nakon više sati, Dillon je konačno pozvao Hitnu pomoć, ali je dijete preminulo u bolnici.

Dillon će moći izaći na uslovnu slobodu 2048. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije