Skandal: Medicinske sestre otpuštene jer su se divile pacijentovim genitalijama

Radiosarajevo.ba
Skandal: Medicinske sestre otpuštene jer su se divile pacijentovim genitalijama
Foto: Arhiv / Ilustracija
Pet sestara zdravstvenog centra Denver suspendirano je nakon što su se divile genitalijama muškog pacijenta i to dok je ležao u bolnici i nakon smrti, objavio je danas “Huffington post”.

Jednom prilikom, kako se navodi, sestra je otvorila vreću sa tijelom da pogleda pacijentove genitalije, potvrdio je zvaničnik bolnice.

Slučaj je otkriven kada je jedna od sestara rekla nešto o tome pred kolegicom koja nije bila umiješana u incident. Ona je odmah prijavila slučaj zvaničnicima koji su pozvali policiju.

“Njihovo ponašanje, koje krši naša pravila i kod ponašanja na vreme su prijavljeni nadležnim vlastima, uključujući policiju i Odbor medicinskih sestara države Kolorado. Unutrašnja istraga rezultirala je disciplinskim mjerama protiv svih odgovornih za incident i o svemu je obaveštena pacijentova porodica”, navela je bolnica.

Istražitelji su rekli da je “više članova osoblja gledalo pacijenta dok je bio nesposoban, uključujući i nakon što je preminuo”.

U međuvremenu, četiri sestre su se vratile na posao, dok druga više tu ne radi, iako nije dobila otkaz. Bolnica se izvinula za njihovo ponašanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije