Sirijska djevojčica Masa: Osjećali smo miris krvi

Radiosarajevo.ba
Sirijska djevojčica Masa: Osjećali smo miris krvi
Sedmogodišnja Masa preživjela je hemijski napad u Dumi u Siriji, a za BBC je opisala kako je izgledalo skrivanje u podrumu i sami napad.

Snimak o tome događaju obišao je svijet, a na njemu su Masa i mnoga druga djeca koju polijevaju vodom nakon što je izveden navodni hemijski napad, navodi BBC.

Ona opisuje kako su se ona i njena porodica krili u podrumu kada su eksplozije počele: „Bili smo u podrumu, Duma je bila pod udarom. Odjednom su bacili bure, ali nije eksplodiralo. Začulo se samo 'ššššš'. Vikali su - idite gore, idite gore! Otišli smo na posljednji sprat i ja sam pala na pod, nisam mogla da stanem. Moja mama je zatim vikala, stric me je uzeo u naručje i odnio gore. Došli su i doktori, nosili su moju sestru i mene. Doveli su nas do prve medicinske stanice i polili vodom, dali nam injekcije,“ rekla je Masa za BBC.

Mala Masa spominjala je i da je granatiranje trajalo cijelu noć: „Bili smo prekriveni prašinom i osjećali smo miris krvi.“

Napad se dogodio prije sedmicu dana u Dumi. Od tada traju tenzije između Zapada, s jedne strane, i Sirije i Rusije, s druge strane. 

Masa je u izbjegličkom kampu na sjeveru Sirije, na području koje je i dalje pod pobunjeničkom kontrolom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije