Sin brazilskog predsjednika lažnom fotografijom kritikovao Gretu Thunberg

Radiosarajevo.ba
Sin brazilskog predsjednika lažnom fotografijom kritikovao Gretu Thunberg
Foto: Twitter / Greta Thunberg

Na internetu je objavljena lažna fotografija čiji je cilj bio da se kompromituje aktivistica protiv negativnih klimatskih promjena Greta Thunberg. Fotografiju na svom Twitter profilu je objavio i sin brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara - Eduardo Bolsonaro, piše portal Unilad.

Na lažnoj fotografiji se može vidjeti Thunberg koja jede u vozu, dok je posmatraju djeca koja se nalaze pored voza. Na originalnoj fotografiji, ova tinejdžerka iz Švedske sjedi i jede u vozu, dok se kroz prozor vidi drveće, a ne djeca. Za pretpostaviti je da se lažnom fotografijom nastojalo pokazati da Thunberg nema sentimenta, osjećanja i obzirnosti prema siromašnoj djeci.

Greta Thunberg - undefined

Foto: Twitter: Greta Thunberg

Uz fotografiju koju je objavio sin brazilskog predsjednika na Twitteru, napisao je sljedeće:

"Ukrali ste moje djetinjstvo, kazala je djevojčica koju podržava organizacija Georga Sorosa Otvoreno društvo."

Lažna fotografija je jedna od brojnih reakcija onih koji ne podržavaju ono što misli, govori i radi Thunberg. Najveći broj reakcija je uslijedio nakon njenog govora pred delegatima Ujedinjenih nacija 23. septembra koji su raspravljali o klimatskim promjenama.

Pogledajte emotivan govor o kojem svi pričaju: Kako se usuđujete? Ljudi umiru

Portal Unilad podsjeća da su mnogi desno orijentirani teoretičari zavjera uvjereni da je Soros na čelu svih liberalnih organizacija u svijetu koje nastoje imati svjetski uticaj.

Francuski milijarder kritikovao Gretu Thunberg: Izjavama demorališe ljude

Eduardo Bolsonaro je negirao da je objavio lažnu vijest. Na Twitteru je napisao da je to bila šala, a ne "istinita vijest".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije