Sestra holandske kraljice pronađena mrtva: Sumnja se na samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Sestra holandske kraljice pronađena mrtva: Sumnja se na samoubistvo
FOTO: Radiosarajevo.ba / Inés Zorreguieta

Mlađa sestra holandske kraljice Máxime, Inés Zorreguieta, pronađena je u srijedu mrtva u svom stanu u Buenos Airesu u Argentini. Iako još ništa nije službeno potvrđeno, glasnogovornik holandske ambasade rekao je za list La Nacion kako vlasti „pretpostavljaju da se radi o samoubistvu“.

Inés Zorreguieta (33) je patila od depresije i mentalnih problema, navodi Daily Mail. Njeno tijelo uklonjeno je u četvrtak ujutro, obdukcija će se obaviti naknadno.

Kraljičina sestra radila je za holandske vlasti u Argentini kao službenica u Ministarstvu socijalne politike. Ines je bila kuma princezi Ariane, 11-godišnjoj kćeri kraljice Máxime.

Zbog ovog nemilog događaja kraljica je otkazala sve službene događaje i sastanke te planira što prije otputovati u rodnu Argentinu. Ove sedmice je prisustvovala festivalu u Holandiji, a iduće sedmice se trebala pridružiti mužu kralju Willemu-Alexanderu na proputovanju Estonijom, Litvom i Latvijom.

Holandski premijer rekao da je vijest „jako tužna i tragična“. Inés je bila najmlađa kći Jorgea Zorreguiete i njegove druge žene Maríje del Carmen Cerruti Carricart. Članovi porodice Zorreguieta već generacijama postaju političari, državnici ili plemići. Inés i kraljica Máxima imaju još dva brata i tri polusestre.

Kralj Willem-Alexander naslijedio je prijestolje nakon što je njegova majka u aprilu 2013. abdicirala. Tad je kraljica Máxima postala prva holandska kraljica rođena u Južnoj Americi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije