Šef Pentagona Mattis: Bio je ovo jednokratan napad, sve zavisi od Assada

Radiosarajevo.ba
Šef Pentagona Mattis: Bio je ovo jednokratan napad, sve zavisi od Assada
Ministar odbrane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Jim Mattis izjavio je kako je ovo bio "jednokratan napad" na Assadov režim, te da od Assada zavisi da li će napadi biti nastavljeni, javlja Anadolu Agency (AA).

U sklopu napada Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije i Francuske na režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada pogođen je centar za istraživanje hemijskog oružja u blizini Damaska, te skladište hemijskog oruža i komandni centar u vezi hemijskog naoružanja koji se nalaze zapadno od grada Homsa.

Šef Pentagona Jim Mattis i načelnik Generaštaba američke vojske general Joseph Dunford su na konferenciji za novinare poručili kako je napad odgovor na napad hemijskem oružjem, koji se desio 7. aprila u sirijskoj Dumi.

Mattis je kazao kako Assad krši međunarodno pravo, te hemijskim oružjem ubija žene, djecu, nevine ljude.

"Sa saveznicima smo zaključili da je tako nešto neprihvatljivo. Želim istaknuti da je ovo napad na Assadov režim", poručio je Mattis, a na pitanje da li će napadi biti nastavljeni, odgovorio je: "To zavisi od Assada, zavisi od toga da li će u budućnosti više koristiti hemijsko oružje. Ovo je bio jednokratni napad".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije