Sedam minuta čistog straha: Avion naglo "propao" 9 hiljada metara tokom leta

Radiosarajevo.ba
Sedam minuta čistog straha: Avion naglo "propao" 9 hiljada metara tokom leta
Foto: Printscreen / Ilustracija

Putnici koji su avionom kompanije "Delta airlines" putovali iz Atlante u Georgiji za Fort Lauderdale u Floridi iskusili su sedam minuta čistog straha.

Avion u kom su bili tokom leta "propao" je skoro devet hiljada metara, piše The New York Post.

Avion je u srijedu bio na pola puta do konačnog odredišta kada se sa visine od 11.890 metara za nešto manje od sedam minuta naglo spustio na nešto više od 3.000 metara.

"Odjednom sam osjetio nešto što je ličilo na brzi pad. Počeli smo da padamo i maske sa kiseonikom su ispadale. Nastao je haos među putnicima. Jedna od stjuardesa ponavljala je da 'ne paničimo', međutim, situacija je bila dosta napeta. Mnogi putnici oko mene ubrzano su disali", rekao je putnik Haris De Voskin za WFTS.

On je rekao da je iz aviona ženi i porodici javio da se događaju "neke strašne stvari", prenosi Tanjug.

Portparol kompanije "Delta airlines" rekao je da je let preusmjeren u grad Tampa na Floridi zbog mjera sigurnosti i da je tamo sletio bez ikakvih problema. Kako je istakao, do preusmeravanja je došlo zbog "nepravilnosti kod održavanja zračnog pritiska u avionu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije