Torino / Scene kao iz filma: Djevojka iz Srbije kidnapovana u Italiji

15. 08. 2019. u 14:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Džravljanka Srbije je šetala centrom grada sa svojim partnerom, kada se kraj njih zaustavio crni kombi i kojeg su izašli otmičari maskirani kao policajci i oboje pokušali da ih uvuku u kombi. Muškarac je uspio da se otrgne napadačima, dok su djevojku uspjeli da uvuku u vozilo i daju se u bijeg.

Drama se odigrala na trgu San Karlo u Torinu, oko 11 sati prijepodne. Pored djevojke i muškarca čiji identitet još nijepoznat, odjednom se zaustavio crni volkswagenov kombi. Sljedećeg trenutka, iz njega su izašli maskirani otmičari sa pancirima koji su pokušali oboje da ih uvuku unutra, ali je muškarac uspio da se izvuče i pobjegne. Srbijanka, s druge strane, nije bila te sreće, piše Blic.rs.

Očevici kažu da je scena bila kao iz filma

"Oboje su vrištali, ona je dozivala pomoć. Urlala je da neko pozove policiju", ispričao je radnik jedne poslastičnarnice ispred koje se odigrala nemila scena.

Za nekoliko minuta policijski automobili su blokirali taj dio grada i započeta je potraga za crnim kombijem.

U međuvremenu, vinovnici su pokušali da pronađu zaklon u obližnjoj privatnoj garaži, kako bi se na kratko pritajili. Međutim, naišli su na čuvara garaže koji im je objasnio da je njihovo vozilo isuviše veliko da bi se tu parkirali i da će parking morati da pronađu na drugom mjestu. Dok su razgovarali sa čuvarom, policija ih je opkolila.

Otmičari Nijemci

Policajci su u kombiju pronašli 35-godišnjakinju, koju su otmičari vezali kanapom, a usta joj začepili ljepljivom trakom, i trojicu Nijemaca, od kojih su dvojica dobro poznati organima gonjenja.

Lisice na ruke su stavljene vlasniku jedne građevinske kompanije u Njemačkoj (54), i dvojica mladića starosti 24 i 26 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv otmice je osveta zbog finansijske prevare. Naime, prema pisanju italijanskih medija, Srbijanka je prevarila vlasnika građevinske kompanije za 50.000 eura, zbog čega je on želio da joj se osveti.

Kako piše Blic.rs, ispostavilo se da je građevinac ranije davao novac na kamatu, a da mu je Srpkinja, prilikom vraćanja duga uvalila lažne eure. Umjesto da se obrati policiji, Nijemac se odlučio na to da unajmi privatne detektive, uđe djevojci u trag i natjera je da mu vrati novac, ali mu otmica nije uspela.

Portal "Il canavese" prenio je da je zdravstveno stanje Srpkinje dobro, osim što je preživela veliki šok i stres. Kod nje je pronađeno 2.700 eura u kešu. Muškarac koji je u trenutku otmice bio sa njom, po svemu sudeći nije povezan sa ovim slučajem.

Tagovi: Italija otmica kombi

NEMA KOMENTARA