Saudijski prestolonasljednik hakovao mobitel Jeffa Bezosa?

Anadolija
Saudijski prestolonasljednik hakovao mobitel Jeffa Bezosa?
Foto: EPA-EFE / Muhammed bin Salman i Jeff Bezos

Britanski mediji tvrde da je saudijski prestolonasljednik Muhammed bin Salman pet mjeseci prije ubistva novinara Jamala Khashoggija hakovao mobilni telefon vlasnika lista The Washington Post za kojeg je radio i svirepo pogubljeni Khashoggi.

Pozivajući se na svjedočenje eksperata koji su istraživali tu temu, dnevni list The Guardian piše da je Bin Salman posredstvom poslane videoporuke hakovao privatni mobilni telefon Jeffa Bezosa, vlasnika lista The Washington Post i Amazona.

Stručnjaci tvrde da je velika vjerovatnoća da je videoporuka koju je Bin Salman poslao Bezosu putem WhatsAppa sadržavala štetne kodove.

U tekstu se dalje navodi da je riječ o videoporuci koju je Bezos primio 1. maja 2018. godine i da je nakon toga s njegovog telefona skinut veći dio sadržaja.

The Guardian dalje navodi kako je pet mjeseci nakon hakovanja Bezosovog telefona ubijen novinar Khashoggi, a devet mjeseci nakon toga je list National Enquirer počeo objavljivati vijesti o detaljima iz Bezosovog privatnog života. Isti izvor tvrdi da je princ Bin Salman blizak sa vlasnikom lista National Enquirer Davidom Peckerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije