SAD: Muslimanka izbačena s Trumpovog skupa (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
SAD: Muslimanka izbačena s Trumpovog skupa (VIDEO)

Savjet za američko-islamske odnose zatražio je izvinjenje od Donalda Trumpa nakon što je muslimanka Rouz Hamid istjerana s njegovog predizbornog skupa zbog protestnog gesta.

Direktor Sjaveta Nihad Avad je, također, pozvao Trumpa da se sastane s liderima američkih muslimana kako bi pomogao da se suzbiju antimuslimanska osjećanja koja su izazvana njegovom retorikom kao i drugih republikanskih predsjedničkih kandidata, prenosi AP.

Hamid (56) je u trenutku kada je Trump tokom predizbornog skupa  izjavio da su sirijske izbjeglice koje bježe od rata u svojoj zemlji povezane s terorističkom organizacijom IS-a ustala na noge, prenose američki mediji.

Simpatizeri Trumpa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente s njegovim imenom i glasno mu klicali.

Jedna osoba je  Hamidovoj rekla "ti imaš bombu".

Hamid je u telefonskoj izjavi za CNN, nakon što je istjerana iz sale, rekla da joj je bilo jako neprijatno i da je bilo zastrašujuće.

Policajac koji je Hamid izveo van sale, za CNN je izjavio da mu je prije početka predizbornog skupa rečeno da svako ko bude pravio bilo kakvu smetnju treba da bude izbačen.

Donald Trump je ranije pozivao na zabranu ulaska muslimanima u Sjedinjene Američke Države.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije