SAD: Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu

Radiosarajevo.ba
SAD: Majka pronašla dvoje djece obješeno u podrumu
Foto: Meaww.com / U podrumu porodične kuće u Pensilvaniji

Osmogodišnji dječak i njegova četvorogodišnja sestrica umrli su prošlog mjeseca, a njihova majka je pronašla tijela djece obješena u podrumu porodične kuće u Pensilvaniji.

Lisa Snyder (36), pronašla je svog sina i kćerku obješene i bez svijesti 23. septembra i odmah pozvala Hitnu pomoć.

Svjetski mediji prenose da su tijela bila obješena za krajeve povoca za pse rastegnutog preko krovne grede. Povodac je sa oba kraja bio zavezan oko njihovih vratova. Majka je njihova tijela pronašla nakon što su pala na pod.

Djeca su prevezena u bolnicu i smještena na aparate za održavanje života, ali su preminula tri dana kasnije, u razmaku od 14 minuta jedno od drugog, nakon što su skinuti sa aparata.

Autopsija obavljena prošle nedjelje nije dovela do zaključka, a mrtvozornik je rekao da su neophodni forenzički testovi da bi odredio uzrok i način smrti djece.

Policija istražuje slučaj, ali još nema uhapšenih. Ipak, kako prenosi Daily mail, zvaničnici socijalne službe oblasti Berks su rekli da su djeca bila poznata od ranije.

Cathleen Palm, osnivač Centra za dječju pravdu, rekla je da su djeca primala generalne usluge zaštite.

Ona je istakla da se te usluge pružaju u slučajevima kad postoji zabrinutost za dobrobit djeteta.

„Teško je kad dvoje djece umre istovremeno u istoj kući. Zajednica želi da zna više“, rekla je Palm.

Policija je zaplijenila konzolu za igrice Xboks kojom se igrao dječak, mobilne telefone, dva tableta i laptop te pretražila internet.

Vlasti su željele da vide mješanca pit bula-haskija koji je bio u boksu van kuće, ali je majka djece rekla da je dala psa nakon njihove smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije