SAD: Djevojčica se zapalila zbog izazova koji kruži internetom

Radiosarajevo.ba
SAD: Djevojčica se zapalila zbog izazova koji kruži internetom

Dvanaestogodišnja djevojčica se oporavlja od teških opeklina koje je zadobila na tijelu nakon što se uključila u opasan izazov koji se širi internetom.

U Detroitu, u SAD-u, njeinu majku Brandi Owens prošloga je petka probudio glasan prasak u kući. Nekoliko trenutaka kasnije vidjela je kćer Timiyah kako trči niz stepenice dok joj je gotovo cijelo tijelo bilo zahvaćeno vatrom.

“Protrčala je hodnikom pokraj moje sobe. Tijelo joj je gorjelo od koljena do kose. Počela sam vrištati: ‘Moje dijete!’ Bilo je užasno”, izjavila je majka iz Detroita za časopis People.

Ona i njen suprug odmah su počeli ručnicima gasiti vatru pa su djevojčicu stavili u kadu i istuširali je hladnom vodom.

Djevojčica je prevezena u dječju bolnicu gdje će ostati narednih nekoliko mjeseci dok se ne oporavi od opeklina drugog i trećeg stepena koje je zadobila na 49 posto tijela.

Navedeno je da će  njen oporavak dugo trajati.  Tek nakon incidenta majka je otkrila što se zapravo dogodilo. Otkrile su joj to prijateljice njezine kćerke. Ispričale su joj kako se na internetu pojavio izazov u sklopu kojeg se ljudi polijevaju alkoholom pa zapaljuju. Ovaj trend naziva se "vatreni izazov" i širi se putem Facebooka i YouTubea.

Timiyah još uvijek ne može govoriti pa ni otkriti majci zašto je odlučila sudjelovati u ovom izazovu, ali Owens ne želi čekati da još djece nastrada te poručuje roditeljima da provjeravaju svoju djecu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije