Rusi tvrde: Erdogan je spreman da izađe iz NATO-a

Radiosarajevo.ba
Rusi tvrde: Erdogan je spreman da izađe iz NATO-a
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Recep Tayyip Erdogan

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimir Žirinovski je rekao da mu je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan tokom susreta kazao da je spreman da izađe iz NATO-a.

Vladimir Žirinovski - undefined

Foto: Wikipedia: Vladimir Žirinovski

„Dva puta sam se sastao sa predsjednikom Turske. On mi je lično rekao da je Turska spremna da izađe iz NATO-a. Oni bi željeli da budu članica EU, ali ih ne primaju. Oni ispunjavaju zahtjeve jedan za drugim, ali ih ne uzimaju. U NATO su ih među prvima primili, jer je njihova teritorija bila pogodna za akcije protiv Rusije“, napisao je Žirinovski na svom kanalu na Telegramu.

Turski lider je ranije izjavio da je Ankara ispunila obećanje i kupila od Moskve najmoćniji PVO sistem na svijetu — S-400.

Doljetelo je osam aviona. I ostali će takođe stići. Šta su govorili o tome? Da ih nećemo kupiti, da ne možemo. Da li smo ih kupili? Da! U aprilu 2020. godine ti sistemi će biti u potpunosti instalirani. Mi Turci držimo riječi. S-400 je najmoćniji odbrambeni sistem i nadamo se da ćemo ga proizvoditi zajedno sa Rusijom“, rekao je Erdogan na manifestaciji organizovanoj povodom treće godišnjice pokušaja državnog udara u Turskoj.

Raketni sistem S400 - undefined

Foto: TASS: Raketni sistem S400

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije