Osuđen na 20 godina zatvora: Državljanin Rumunije zapalio austrijski bračni par

J. M.
Osuđen na 20 godina zatvora: Državljanin Rumunije zapalio austrijski bračni par

Regionalni sud u austrijskom Loebenu osudio je u četvrtak na 20 godina zatvora 55-godišnjeg državljanina Rumunije zbog pokušaja spaljivanja starijeg bračnog para. Rumun je radio od 1993. u Austriji radio "na crno" - često za bračni par iz Obdacha, koji posjeduje poljoprivredno imanje.

Nakon svađe s poslodavcima, Rumun je 10. marta došao u njihovu kuću s 1,5 litarskom plastičnom bocom benzina i upaljačem. Susjedi su upozorili austrijski par, jer su znali da je Rumun ranije stvarao probleme i prijetio bivšim poslodavcima. Bračni par je teško povrijeđen u napadu, javila je agencija APA.

"Nisam ih htio napasti, samo zaplašiti", Rumun se branio da je "samo želio izvršiti pritisak na bračni par" jer ga nisu osigurali iako je za njih radio 20 godina.

Psihijatrijski vještak potvrdio je da okrivljeni pati od kombiniranog poremećaja ličnosti. No, u vrijeme zločina, 55-godišnjak je bio zdrav. Porota se složila: Rumun je želio ubiti austrijski par zbog čega je osuđen na 20 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije