Roditelji ubili vlastitog sina, zamotali ga u foliju i zakopali nedaleko od kuće

O. K.
Roditelji ubili vlastitog sina, zamotali ga u foliju i zakopali nedaleko od kuće
Foto: Daily Mail / Nestali Andrew AJ Freund

Policija u Illionisu pronašla je tijelo malenog Andrewa Freunda u grobu u blizini njegove porodične kuće, a komšije se pitaju kako je socijalna služba dozvolila roditeljima da se staraju o njemu, iako su socijalni radnici čak 17 puta posjećivali njegovu kuću prije smrti.

Maleni Freund pronađen je umotan u prozirnu foliju i pokopan u malenom grobu nedaleko od svog doma.

Preokret u priči: Policija misli da nestali 5-godišnjak nikad nije izašao iz kuće

Njegovi roditelji optuženi su za premlaćivanje i ubistvo sa predumišljajem, iako su policiji pomogli da pronađu tijelo dječaka, kazao je šerif James Black nedugo nakon što je dječak pronađen.

Ipak, i dalje mnogi se pitaju kako je dječak ostao sa roditeljima nakon brojnih posjeta socijalne službe. Njihova kuća bila je higijenski neuslovna za život, a otac malenog Andrewa, Andrew Freund Sr, bio je liječeni narkoman, ali se u toku istrage saznalo kako je on ipak koristio kokain.

Prema informacijama koje je prikupio DailyMail, policija je pri istrazi pisala kako je porodična Freundovih bila neuslovna za život sa "stalnim mirisma psećeg urina i fekalija na svakom ćošku kuće".

Bez obzira na te izvještaje, socijalna služba nikada nije poduzela korake kako bi roditeljima oduzela starateljstvo nad malim AJ-em i njegovim malenim bratom.

Također, izvještaji socijalnih radnika pokazali su kako je dječak više puta zatečen u modricama ali da je izgledao zdravo i veselo.

Roditelji su prijavili njegov nestanak kazavši kako je samo nestao nakon što je otišao u krevet noć ranije.

Istraga FBI-ja pokazala je kako su roditelji više puta bili pod uticajem droge i da su tokom pet godina neprestano tukli svog sina.

Oni se sada nalaze pod optužnicom za ubistvo sa predumišljajem i nanošenje teških povreda i nasilje nad djetetom.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije