Roditelji Melanije Trump dobili američko državljanstvo

Radiosarajevo.ba
Roditelji Melanije Trump dobili američko državljanstvo
EPA / Amalija i Viktor Knavs

Viktor i Amalija Knavs, roditelji prve američke fame Melanije Trump, dobili su danas američko državljanstvo, saopćio je javnosti njihov imigracijski advokat Michael Wildes.

"Sve je bilo odlično i oni su vrlo zahvalni na ovom predivnom danu za njihovu obitelj", naveo je Wildes.

Melania Trump odbila je dati komentar.

Slovenci Viktor i Amalija Knavs, već izvjesno vrijeme žive u Sjedinjenim Američkim Državama - zahvaljujući "zelenoj karti" (statusu koji dozvoljava da žive i rade u Americi dok se ne steknu uslovi za dobijanje državljanstva) i često se mogu vidjeti u Washingtonu, otkako je njihov zet Donald postao predsjednik.

Postoji nekoliko načina na koji imigranti u SAD mogu dobiti zelenu kartu, i najveći broj njih se godišnje izdaje prema porodičnim vezama. Manji broj se daje zbog posla, a druge kategorije uključuju izbjeglice i specijalne slučajeve. SAD dozvoljavaju svojim državljanima i onima koji imaju odobren stalni boravak da sponzoriraju dolazak člana obitelji u SAD, što uključuje kategorije kao što su roditelji, braća i sestre, djeca...

Donald Trump i njegovi saveznici u Kongresu bore se da dozvole sponzoriranje samo supružnika i djece koja imaju manje od 18 godina. Smatra se da bi ovim broj imigranata bio smanjen za 50 posto. 

Viktor (73) i Amalija (71) Knavs, su u penziji i često su na putu s obitelji Trump, na destinacijama kao što su Mar-a-Lago i Bedminster, New Jersey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije