Porodična tragedija: Roditelji i sin poginuli nakon pada u vulkan

Radiosarajevo.ba
Porodična tragedija: Roditelji i sin poginuli nakon pada u vulkan
Roditelji i jedanaestogodišnji sin poginuli su nakon što su pali u vulkan Solfatara nedaleko od Napulja.

Prema prvim informacijama, mlađi sin, sedmogodišnjak, udaljio se sa sigurne rute i približio krateru. Otac Massimiliano Carrer (45), majka Tiziana Zaramella (42) i stariji sin Lorenzo (11) krenuli su po njega no u tom se trenutku dio kratera na kojem su bili urušio.

Po drugom mogućem scenariju tragedije, stariji se sin udaljio na nedozvoljeno područje, roditelji su krenuli po njega te su tada svi pali. Mlađi sin sve je to promatrao sa strane. 

Sedmogodišnjak se uspio spasiti, dok je ostalih troje, prema prvim neslužbenim nalazima, umrlo od toksičnih plinova ili od posljedica visoke temperature tla nakon pada u vulkan, javlja Daily Mail.

vulkan1.jpg - undefined

Informacije su još neslužbene, ali navodno su pali s visine od 1,5 metra te je na mjestu pada površina samo nekoliko centimetara ispod tla iznimno vruća. Tlo gdje su pali nije predviđeno za razgledavanje jer je sklono raspadanju. 

"Na Solfatari radim, a primijetio sam dijete zajedno s ostalim posjetiteljima. Istog trenutka pozvao sam pomoć i krenuo prema djetetu ne sluteći da je proživjelo najveću moguću tragediju", kazao je Diego Vitagliano.

Solfatara je turistima iznimno privlačan vulkan. Posljednji je put eruptirao davne 1198. godine. Ima plitak krater, a prepoznatljiv je po sumpornim dimovima i pari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije