Rodila mu dvije kćerke pa je iz bijesa polio kiselinom

Radiosarajevo.ba
Rodila mu dvije kćerke pa je iz bijesa polio kiselinom
Dvadesetpetogodišnja majka iz New Delhija dobila je teške opekotine na licu i tijelu nakon što ju je muž polio kiselinom.

Tridesetdvogodišnji Siraj bio je bijesan na suprugu Farah zato što mu nije donijela miraz, a razljutilo ga je i to što mu je po drugi put rodila djevojčicu, a on je želio sina.

S opekotinama na licu, šakama i stomaku Farah je hitno odvezena u bolnicu.
farah.jpg - undefinedFoto: Daily Mail

Njena sestra Nusrat Jahan kaže da se Farah prije osam godina udala za Siraja i da su počeli sa svađama prošle godine kada je zatražio miraz. Farah kaže da su problemi s porodicom supruga nastali nakon što je rodila prvu ćerku.

"Optuživali su me da sam namjerno rodila djevojčicu. Kako je vrijeme prolazilo, tako su me sve više maltretirali, a prošle godine situacija se mnogo pogoršala."

Pod pritiskom porodice, Siraj je zahtijevao od nje da od roditelja traži novac.

"Pošto ih nisam poslušala, počeli su me tući, a kad sam rodila drugu kćerku, stvar je došla do usijanja. Zbog djece sam se trudila izdržati svakodnevno zlostavljanje. Pitala sam se ko će izdržavati mene i djecu ako napustim Siraja", kaže ona, ali priznaje da nije mogla zamisliti da će on ići toliko daleko da je polije kiselinom.

"Nikada mu to neću oprostiti", kaže ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije