Rijad: Sve spremno za Trumpovu posjetu

Anadolija
Rijad: Sve spremno za Trumpovu posjetu
Vlasti Suadijske Arabije vrše sve potrebne pripreme uoči predstojeće posjete američkog predsjednika Donalda Trumpa toj zemlji.

U Rijadu se na reklamnim panoima širom grada mogu vidjeti obavijesti o predstojećoj posjeti lidera SAD-a.

Pored glavnih saobraćajnica su također postavljene i nacionalne zastave dvaju zemalja.

Vlasti u Rijadu su čak pokrenule i internet stranicu, na engleskom, arapskom i francuskom jeziku, posvećenu Trumpovoj posjeti.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster je kazao ranije da će američki predsjednik u Saudijskoj Arabiji održati inspirativni govor o pozitivnom pogledu na islam.

Podsjetimo, Trump će sutra u okviru svoje prve inostrane posjete posjetiti Saudijsku Arabiju, a nakon toga i Vatikan i Izrael.

Trump će tokom turneje prisustvovati i samitu šefova država i vlada članica NATO-a u Briselu, te samitu grupe sedam najrazvijenijih država G7 koji će se održati na Siciliji.

U saopćenju Bijele kuće ranije su naveli da će posjete Izraelu i Saudijskoj Arabiji pomoći jačanju američkog partnerstva sa saveznicima te odvraćanju iranskih prijetnji.

Trump će također posjetiti i Palestinu gdje će navodno tražiti nastavak mirovnog procesa između Izraela i Palestine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije