Redateljica se tokom snimanja našla u centru sukoba plemena i spasila čovjeku život

Radiosarajevo.ba
Redateljica se tokom snimanja našla u centru sukoba plemena i spasila čovjeku život
PrtScr / Rediteljica Livia Simoka

Londonska redateljica se tokom snimanja dokumentarca našla u centru sukoba između dva plemena u Kongu

Kamera je uhvatila britansku redateljicu Liviu Simoku iz Londona kako spriječava ubistvo čovjeka u eksplozivnom plemenskom sukobu u Kongu.

Simoka se našla u centru zastrašujućeg trenutka tokom svog petomjesečnog boravka u toj burnoj regiji, piše Mirror, prenosi Net.hr.

Snimala je dokumentarac za Channel 4 “Extreme Tribe: The Last Pygmies”, zbog kojega se uputila u prašumu kako bi upoznala selo Bonguinda.

Nakon što je živjela s plemenom Mbendjele, šokirala se kad je otkrila kako prema njima postupaju stanovnici suprotstavljenog sela Bantu u eksplozivnim međusobnim sukobima.


U jednom trenutku našla se uvučena u nasilje za vrijeme suočavanja grupa, dok je jedan muškarac pokušao odvući drugog u džunglu kako bi ga ubili.

Želio ga je ubiti

Muškarac iz sela Bantu po imenu Prince, pokušao je odvući Mbendjelija, Mondongu, vičući: “Kunem se da mora biti ubijen!” Gomila se okupila, a žena je povikala: “Molim te, smiluj se!”

Borba je postala nasilna, tako da je Mondonga dobio udarac u lice.

Uspio je pobjeći, ali kako se činilo da se sukob ponovno rasplamsava, u incident se umiješala Livia.

Rekla je Princu: “Samo se jeb*no malo ohladi!”

Saznala je da je svađa izbila oko novca. Kad je pitala princa o njegovim namjerama, tvrdio je da je samo želio razgovarati s Mondongom, a ne ubiti ga.

Redateljica je kasnije priznala da je “Iskreno šokirana” da se neko poput Princa može izvući s premlaćivanjem ljudi i “da je to potpuno prihvatljiv način života”. Mondonga je dodao: “Žele me ubiti.

Pokušali su me ubiti pištoljem”, rekao je te dodao da ga je Prince upozorio da bude oprezan jer će ga ubiti te da će sve prijaviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije