Rat u Siriji: Ruski vojni avioni usmrtili 850 džihadista

Radiosarajevo.ba
Rat u Siriji: Ruski vojni avioni usmrtili 850 džihadista
Ruski vojni avioni usmrtili su 850 džihadista. Avioni su bili pomoć sirijskoj vojsci u odbijanju napada na Idlib, navodi rt.com.

Ruski vojni avioni i sirijske snage odbile su napad džihadista u zoni smanjenog sukoba u Idlibu. Snage su usmrtile oko 850 militanata i uništile 11 tenkova.

Napad je otpočela militantna grupa sa svojim saveznicima, ranije poznata pod nazivom Al Nusra front. Džihadisti su napali pozicije vladinih snaga smještenih na sjeveru i sjeveroistoku grada Hama. Ta oblast je dio označene demilitarizovane zone, pod kojom je i Idlib, baza brojnih anti-vladinih naoružanih grupa u Siriji.

Ruski izvori navode da su militanti pokušali da zarobe jedinicu ruske vojne policije, koja ima mandat da nadgleda prekid vatre u Idlibu i okolini. Jedinica je bila prinuđena da se, nekoliko sati, bori protiv brojnijeg neprijatelja, ali je odnijela pobjedu zahvaljujući lokalnoj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije