Rat na ulicama Meksika zbog hapšenja El Chapovog sina

Radiosarajevo.ba
Rat na ulicama Meksika zbog hapšenja El Chapovog sina
Foto: EPA-EFE / U meksičkom Culiacanu izbili su sukobi

U meksičkom Culiacanu izbili su sukobi između sigurnosnih snaga i pripadnika moćnog narko kartela Sinaloa, čiji je bivši vođa Joaquin Guzman, poznatiji kao El Chapo.

Razlog sukoba je hapšenje El Chapovog sina Ovidia Guzmana Lopeza kojeg je policija pronašla tokom rutinskog pretresa njegove kuće.

Kako piše BBC, članovi Sinaloe dogovorili su veliki napad kako bi što prije izbavili mlađeg Guzmana iz zatvora. Nikakvih službenih izvještaja nema, no pojavile su se fotografije na kojima se vide mrtva tijela i zapaljeni automobili diljem grada. Također su objavljene i snimke sukoba na kojima se čuje pucnjava.

Mlađi Guzman preuzeo je očevu ulogu u kartelu. Prema informacijama BBC-ja, Guzman junior je u dvadesetim godinama i u SAD-u ga traže zbog krijumčarenja droge.

Podsjetimo, jedan od najmoćnijih svjetskih narkobosova, 62-godišnji El Chapo, osuđen je na doživotni zatvor plus 30 godina dodatne zatvorske kazne.

„Ovdje nije bilo pravde“, kratko je rekao El Chapo nakon presude u julu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije