Ramzan Kadirov o smrti Johna McCaina: "To je Allahova volja"

J. M.
Ramzan Kadirov o smrti Johna McCaina: "To je Allahova volja"
Već smo izvijestili da je od tumora na mozgu umro američki senator John McCain, bivši zarobljenik Vijetnamskog rata, nekonvencionalni republikanac koji je bio predsjednički kandidat svoje stranke 2008.

McCain je smatran jastrebom na polju vanjske politike, a držao se tradicionalnih republikanskih stajališta o svjetskim zbivanjima.

Posebno oštar stav imao je prema Rusiji pa je prije godinu dana poručio Vladimiru Putinu da će "platiti zbog napada na američku demokratiju".

John McCain poručio Putinu: Platit ćeš zbog napada na američku demokratiju

Stoga ne čudi da je u Rusiji hladno primljena vijest o njegovoj smrti. Jedan od rijetkih koji je izrazio svoje mišljenje bio je čečenski lider Ramzan Kadirov koji je na svom profilu na društvenoj mreži VK napisao.

"Umro je senator John McCain. Bio je među američkim političarima koji su neobjašnjivo mrzili Rusiju. Nije mu se dopadala činjenica da Rusija uopće postoji. Sve je to Allahova volja. Rusija je postojala, postoji i postojat će", napisao je Kadirov.

ramzan_02_vk.jpg - undefined

Printscreen: ramzan_02_vk.jpg

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije